Triple X Online

Alles over erotiek en daten

Houten rabatdelen gebruiken rondom jouw huis

2 min gelezen

Als je er voor kiest om zelf iets te maken met hout zoals een wand of schuurtje kun je gebruik maken van houten rabatdelen. Deze planken kun je namelijk gemakkelijk op elkaar monteren en dus snel een stevige muur creëren. Er zijn drie soorten rabat waar je uit kunt kiezen. Zo heb je halfhouts rabat, dubbel halfhouts rabat en zweeds rabat. Rabatdelen werken bijna allemaal hetzelfde. Je monteert de eerste plank en de volgende plank klik je er zowaar bovenop en deze schroef je iedere keer vast. Het voordeel van deze planken is, omdat ze zo goed op elkaar passen, dat er geen kieren zullen zijn tussen de planken. Zo maak je dus gemakkelijk een wind en waterdichte muur.

Waar kun je het allemaal voor gebruiken?

Zoals net is genoemd kun je gemakkelijk een wand maken met houten rabatdelen voor bijvoorbeeld een klein schuurtje. Niet alleen omdat het makkelijk te monteren is en omdat het wind en waterdicht is, maar ook omdat je zelf kunt kiezen welke houtsoort je wilt gebruiken. Rabatdelen zijn namelijk in veel verschillende soorten hout te verkrijgen. Waar je de rabatdelen ook voor kunt gebruiken is om een schutting te maken. Zo maak je een stevige schutting waar niemand doorheen kan kijken. Zo heb je toch een stukje privacy in jouw tuin. Een andere gebruik van deze planken is gevelbekleding. Als je kiest voor zwart zweeds rabat geeft dit een zeer luxe uitstraling aan jouw huis. Je kunt er ook voor kiezen om douglas hout te kiezen. Dit houtsoort is van nature erg sterk en dus goed geschikt voor buiten gebruik. Als je douglas hout niet bewerkt gaat het minimaal tien tot vijftien jaar mee. Mocht je langer willen genieten van bijvoorbeeld jouw schutting kun je er voor kiezen om deze planken te laten behandelen. Dus de conclusie is dat je houten rabatdelen meer dan geschikt zijn voor de klus in jouw tuin.

Het behandelen

De meeste houten rabatdelen zijn van vrij duurzaam hout gemaakt. Dat betekent dat ze vele jaren meegaan, onbehandeld. Vurenhout gaat bijvoorbeeld minimaal tien jaar mee, maar als je kijkt naar meranti hout zie je dat deze tot wel minimaal 25 jaar mee kan gaan.  Als je nog langer wilt genieten van jouw schutting of gevelbekleding kun je er voor kiezen deze te laten behandelen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door deze te verven of laten behandelen met olie. Ook kun je het hout eerst laten impregneren met een bepaalde vloeistof zodat deze waterafstotend of schimmelwerend wordt voor je het laat behandelen. Wanneer je hier voor kiest zul je het langst kunnen genieten van jouw schuurtje of schutting.