Triple X Online

Alles over erotiek en daten

Wat is de toekomst van online dating?

2 min gelezen
Website

Het stigma van online dating is langzaam aan het verdwijnen, grotendeels door de opkomst van sociale netwerken. Hoewel de meerderheid van de huwelijken nog steeds op meer traditionele wijze elkaar ontmoeten, heeft bijna iedereen op het web iemand ontmoet of een vriend online gemaakt. Dit heeft geholpen om de schaamte van het ontmoeten van een potentiële echtgenoot of partner via relatieplanet dating te verminderen door de waarde van het Web als hulpmiddel voor het introduceren van gelijkaardige mensen te tonen, bijvoorbeeld via relatieplanet dating.

Online dating steeds persoonlijker

Echter, op een vreemde manier, is online dating terug naar de persoonlijke advertenties die eraan voorafgingen. Momenteel zijn sites zoals Craiglist een van de meest populaire voor het plaatsen van online persoonlijke advertenties vanwege hun populariteit, anonimiteit en gebruiksgemak. Waar een online dating site kan een post een uitgebreid profiel, het uploaden van meerdere beelden en het beantwoorden van een vragen vereisen, kan men een advertentie plaatsen op Craigslist in een kwestie van minuten en ontvang je e-mails vrijwel onmiddellijk. Dit gemak en anonimiteit stelt mensen in staat om met online dating te spelen zonder het risico te lopen dat collega’s of vrienden weten wat ze doen.

Liefde zoeken

Hoe heeft relatieplanet dating zich ontwikkeld

Tegelijkertijd, de snelle groei van zowel Facebook en Myspace, evenals de toepassingen die rond hen worden gebouwd, dienen slechts om de meeste online dating te centraliseren. In een tijdperk waarin bijna iedereen ten minste één sociaal netwerkprofiel heeft, wordt het zoeken naar een partner via deze diensten steeds aantrekkelijker, vooral omdat er geen stigma is en er geen noodzaak is om een nieuwe account aan te maken.

In het licht hiervan lijkt het erop dat het de niche-sites zijn die klaar zijn om te groeien. Ze bieden een concentratie van wenselijke kandidaten die Facebook noch Craigslist kunnen bieden en kunnen de extra reis en het extra geld waard zijn voor degenen die aan de beschrijving voldoen.

Toch blijkt, gezien de populariteit van sociale netwerken en online geclassificeerde sites, dat de algemene datingsite zoals relatieplanet dating voor velen is vervangen door Facebook, Myspace of een andere sociale netwerksite.

Online afspraak maken

Conclusie

Online dating zal niet meer verdwijnen. Het zal een groeiend deel van ons leven en onze relaties in de toekomst zijn, of het nu gaat om iets wat we bewust doen, via sites als Match.com, of via bredere sociale netwerksites of zelfs door toevallige ontmoetingen in forums of via e-mail. Het vinden van een serieuze partner via relatieplanet dating is niet langer vreemd, het wordt steeds gebruikelijker en lijkt alleen maar te zullen groeien.

Uiteindelijk mag het gebruik van het web om je liefde te vinden niemand verbazen. Gezien het feit dat technologie en communicatiemiddelen in het verleden altijd zijn ingezet om mensen bij elkaar te brengen, was er geen enkele reden waarom het web anders zou moeten zijn. Kortom, online dating is niet de eerste keer dat de technologie is gebruikt om mensen te helpen de liefde te vinden, en het zal zeker helpen.