Triple X Online

Alles over erotiek en daten

Wat doe je na een lange relatie?

2 min gelezen

Wanneer net een lange relatie over is voelt het of je ineens in een zwart gat valt. Je hebt namelijk zoveel tijd met deze persoon gedeeld die je nu ineens niet hebt. Vaak begin je wat eenzamer te voelen en hebt last van liefdesverdriet. Daarom geef ik in dit artikel liefdesverdriet tips over wat je moet doen na een lange relatie. 

Laat je emoties gaan

Bij een break-up in een lange relatie komen er veel emoties naar boven. Het is namelijk iemand waar je veel mee hebt meegemaakt. Je zal daarom ook veel gaan wisselen in emoties van boos naar verdrietig naar onbegrip naar wanhoop en angst. Wat ook helemaal begrijpelijk. Laat deze emoties ook vooral los in de eerste paar dagen van de break-up. Door deze emoties gelijk los te laten merk je dat je later veel makkelijker kan accepteren dat het over is.

Denk daarna ook na over de leuke momenten. Het is vaak heel makkelijk om alleen na te denken over de negatieve momenten. Alleen in een lange relatie zijn er ook altijd hele mooie momenten geweest. Vergeet deze momenten niet en koester juist die momenten. Dit helpt bij het accepteren dat de relatie nu over is. 

Ga lekker veel met vriendinnen of vrienden op stap

Door lekker met je vrienden of vriendinnen op stap te gaan zet je jouw gedachten op iets anders. Door je gedachte op iets anders te zetten vergeet je even je ex. Wat vaak heel rustgevend is, aangezien je dan in gaat zien dat je leven ook leuk kan zijn zonder je ex.  

Daarnaast kan je al je emoties kwijt bij je vrienden of vriendinnen en kunnen zij advies geven. Vaak is het delen van de emoties over de break-up een hele opluchting bij mensen. En vaak begrijpen je vrienden en vriendinnen helemaal dat je even je hart moet luchten. 

Ook brengt een break-up in een lange relatie veel eenzaamheid met zich mee. Je bent namelijk de partner kwijt waar je veel tijd mee doorbracht. Door veel samen vrienden of familie te zijn wordt dat gevoel aanzienlijk verminderd. 

Doe datgene wat je nooit kon doen 

Iedereen heeft altijd wel iets in een relatie wat hij of zij niet kon doen omdat zijn partner dit niet relaxt vond. Wilde jij altijd al een half jaar gaan reizen in het buitenland, maar wilde je jouw partner niet alleen laten? Doe het dan nu! Je hebt namelijk nu niks te verliezen.

Ga ook lekker activiteiten alleen doen. Ga bijvoorbeeld alleen naar de bioscoop of shoppen. Dit zorgt ervoor dat je zelfvertrouwen groeit.

Het is nooit leuk wanneer een lange relatie net uit is, maar je zal gaan merken dat je sneller het hebt geaccepteerd dan je van te voren dacht.